C4R píše:
používáte je když jsou zakázané????
A jaké jsou za to případné postihy????
Asi tak pět let natvrdo za nedovolené ozbrojování - pokud by ti byla prokázána společenská nebezpečnost takového činu.
Laserová ukazovátka (jako fakt ukazovátka) jsem montoval lepící páskou na MP5 už před dvanácti lety a střílelo se s tím opravdu dobře, nicméně pokud máš kolimátor, tak je laser k něčemu jen na vzdálenosti tak do osmi metrů, kdy pak není třeba ani zvedat zbraň na úroveň očí. Nicméně od té doby, co se na deset metrů trefuju i od pasu jsem si laser namontoval jen na prázdnou brokovnici, když jsem chtěl v mlze vytvořit cool efekt.
Jo, a lasery bych nijak nehrotil, jsou ve stjné kategorii doplňků jako tlumiče a ty airsofťáci používají bez potíží, dokonce o tom píšou všude možně. Jen před tím výrobci nevarují.
Myslím, že policajti nejsou idioti a laser na airsoftce nebudou nijak řešit - stejně všichni provádíme teoreticky nepovolenou činnost, když střílíme na lidi, a přitom je jasné, že nemáme v úmylu nikoho zranit (i když u některých jedinců se silnou zbraní o tom pochybuju), takže zas tak o moc nejde.