Autor |
Zpráva |
STARKI
Štábní rotmistr
|
 M-block (G-block)
Zdravím fórum. Vzhledem k tomu, že jsem nenašel na fóru problematiku M-blocku, zakládám toto vlákno. ...teď k věci. M-Glock slouží k "ochraně" mechaboxu před prasknutím vlivem rázů pístu, že? Jaká je správná instalace do zbraně této součástky? Jedná se mi hlavně o dotažení malých "červíků" držících pístek uvnitř M-blocku. Někde na netu se píše, že se tyto "červíci" dotahují, jenže když se dotáhnou "fest", aby se samovolně nevytočily a nevypadly ze zbraně, tak se tím vlastně zruší funkce "pružení" M-blocku. Totiž silným dotažením "červíku" se přitáhne pístek k tělu M-blocku a tím pádem už "nepruží". Konkrétně, mě se stalo po instalaci a dotažení "červíku",ale tak aby oba pístky pružily a fungovaly jako brzda (pružný doraz), že se mi po několika výstřelech ze zbraně samovolně vytočily a vypadly ze zbraně. Takže prosím o info, jak se vlastně správně instaluje a nastavuje (dotahuje) M-block do zbraně. Po této zkušenosti jsem před instalací do zbraně v G-blocku kápl lepidlo na závit "červíku" proti samovolnému povolení, dotáhl tak, aby pístky pružily a ještě zakápl barvou hlavu "červíku", jako druhý jistící element proti samovolnému uvolnění "červíku" Za rady a doporučení všem předem velice děkuji.
|
31 kvě 2013, 08:01 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
 Re: M-block (G-block)
pro spravnou funkci nesmeji koliky pruzit. Pruzinky slouzi pouze k spravnemu vysunuti koliku uvnitr zbrane, viz navod: http://airsoftpro.cz/eshop/help/Airsoft ... _guide.pdf
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
31 kvě 2013, 09:23 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
Registrován: 04 zář 2009, 10:40 Příspěvky: 1961 Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
|
presne jak pise jeff vzpera musi byt prave co nejtuzsi jako celek a prenasi razy na telo zbrane ...
jinak dys us je tady na to i extra tema, znovu upozurnuji na to ze mblock neni as tak funckni jak se nekomu muze zdat ... sdg us na tom bylo konstrukcne lepe ... a pripravovana vzpera od ASparts bude prcni kerej verim ze bude opravdu fungovat ...
pokud by to nekdo chtel trochu vic rozebrat a objasnit, neni problem ...
_________________ No stress, be EPeS ...
2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)
L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J) L110A2 (AK 2,6J) L119A1 (GBB WE 2,2J) L1A1 (STAR 2,6J) L128A1 (GFC 0.8J)
Podporuje ligu plynařů!
|
31 kvě 2013, 11:56 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Mě by docela zajímalo, jakej je rozdíl mezi SDG a MBlockem...nějak jsem nikdy žádný zásadnější odlišnosti nepozoroval, kromě toho, že SDG bylo větší a do spousty kvérů ho musel člověk brousit jak kokot.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
31 kvě 2013, 16:59 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
|
Griffon: na tvoji otazku jsem sepsal pred par mesici recenzi: http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/mblock_vs_sdg.htmlmblock 2.gen co se ted prodava ma jeste vyhodu v lepsim vedeni kabelu do predpazbi (nema ostre hrany, ktere jinak trhaji izolaci kabelu): http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1580
|
31 kvě 2013, 17:26 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Tenhle článek znám, ale zajímaly by mě T-dogovy poznatky...
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
31 kvě 2013, 18:16 |
|
 |
|
White.9
Kapitán
Registrován: 11 zář 2010, 10:51 Příspěvky: 359 Bydliště: Deathmarovice
|
Zdar, Dostal sem od kámoše za opravu zbraně Mblock první generace (do APS těla pasuje bez problému) myslíte že má cenu ubrousit ten "náběh" toho čepu jak to má SDG viz jeffova recenze?
_________________ kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE
Nikdo není tak beznadějně zotročen, jako ten co se mylně domnívá , že je svobodný!! - Johann Wolfgang Goethe -
|
03 čer 2013, 10:18 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
Registrován: 03 pro 2012, 19:04 Příspěvky: 479 Bydliště: Prostějov
|
Podívej mě praskl mechabox i přes to, že jsem měl M-Block. Spíš jak píšou chlapi je lepší pořádně dotěsnit hopkomoru tak, aby se rázy přenášely do těla zbraně a hopkomora tím sloužila jako vzpěra - vypodložkovat mezeru na hlavni momocí gumovýho těsnění viz obrázek:Mě se tam na fest vešly 4 kroužky ale byl to boj to dát dohromady. 
_________________ Hledáš aktuální airsoftové akce ve svém okolí nebo v celé republice? Pak je to jasné! Jdi na WWW.AIRSOFTKOALICE.CZ
|
03 čer 2013, 14:15 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Na to se ale White neptal, žejo. Srazit u SDG čela čepů tak, aby byly plochý, je dobrej nápad.
|
03 čer 2013, 15:14 |
|
 |
|
White.9
Kapitán
|
No nepochopil mně nikdo  Myslel jsem hranu v tom přítlačném válečku u Mblocku tak jako to ma SDG  EDIT: Ale díky gizmo určite to vyzkouším akurát nevím nevím u APS co mam jako založku je plastová komora a víc jak SP 90 tam nikdy nepude tak snad tomu ten Mblock aspon trochu pomuže 
Přílohy:
mblock_vs_sdg_18b.jpg [ 43.98 KiB | Zobrazeno 33504 krát ]
Nikdo není tak beznadějně zotročen, jako ten co se mylně domnívá , že je svobodný!! - Johann Wolfgang Goethe -
|
03 čer 2013, 22:02 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
No...to neuděláš, protože ti tam chybí materiál. Když zbrousíš tu hranu, kterou to má, tak bude ta šikmá ploška moc vepředu a bude tam zbytečná. Ono ideální řešení neni ani jedno, nejlepší by bylo, kdyby to bylo šikmý po celé délce.
|
03 čer 2013, 22:16 |
|
 |
|
White.9
Kapitán
|
Jo no pravda stačilo použít mozek...  skusím udělat vlastní a jak říkate šikmé po celé délce.
|
03 čer 2013, 22:21 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
Registrován: 04 zář 2009, 10:40 Příspěvky: 1961 Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
|
nedelal bych po celej dylce bude stacit treba do pulky, nebo 2/3, chce si to vymerit, pac zas cim vetsi uhel, tim tuzsi celek bude
Dovolim si odbocit zpet ke Grifovo dotazu:
Rozdil mezi mblockem a SDG je presne v tom co tu tet rozebirate, nebo rekneme funkcni rozdil, naky rozmery us vem cert, to je v podstate detail, ale tohle je ta funkcni vec ... + teda tvar dorazovejch casti cepu, souhlaim s jeffem ze spicaty asi ne, ale zas tak moc sem se v tom nepitval
proste mi pride fakt hloupaty jistit silu prochazejici v ose cepu cervikem co je kolmo na tu silu a jeste je to jistenytakhle pres plochu ktera je taky na kolmo vuci cervu, SDG us tam ma aspon tu sikmou plochu, to us je funkcni/funkcnejsi, samozrejme v urcitejch mezich posuvu tech cepu (nebudu tet rozebirat ze jeste zalezi na tvaru toho cerva, myslim tet jako spicky, protoze v idealnim pripade by mela mit vuci ose cepu stejnej uhel jako uhel sklonu ty plosky na kerou doseda)
Vzpera jako takova ma byt proste co nejtuzsi a ten mblock me fakt nenadchnul ... nerikam ze vubec nefunguje, rozhodne lepsi nez nic a neco prenese
ASparts, pokud to muhu rict (vzpera jeste neni v prodeji, tak psst =) ... ), to maj reseny naprosto trivialne a z meho pohledu fakt o dost funckneji, maji stejne cerviky jako sdg/mblock, ty jsou ale pouze montazniho charakteru. Prenos sily z cepu na telo bloku je resenej cervama v osach cepu, kteryma jsou dotahly zezadu (tam kde maj mblock/sdg pruzinku). A tady fakt verim ze je vzpera "dokonale tuha jako jeden blok".
jinak jak psal Gizmo, taky si myslim ze dotlacena komora funguje krom jineho jako vzpera mechaboxu a mimoto na dotesnenem vzduchu a celkove vylazene vzduchotechnice a sousosti mechabox proste praskne s mnohem mensi pravdepodobnosti, nes u m4 s plnym valcem .. a bez vzpery ... =)
L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J) L110A2 (AK 2,6J) L119A1 (GBB WE 2,2J) L1A1 (STAR 2,6J) L128A1 (GFC 0.8J)
Podporuje ligu plynařů!
|
04 čer 2013, 00:46 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
No podle mě ten M-Block (oba dva výrobci) má vážnou chybu v těch přítlačných válečcích. Kdyby ty válečky neměly rovnou plochu pro přítlak červu, ale byly zkosený (směrem ven z M-Blocku stoupající plochou) či vroubkovaný tak, aby se ty dotažené červy "zasekly" o ty válečky a bylo by to o něčem jiném. Takhle ta síla nárazu ty červy bez problémů po té rovné plošce zarazí dovnitř těla M-Blocku jak nic i přes do krve dotažený červy.
Možná by bylo dobré napsat výrobci, zda by tohle nezvážil... Zas takový problém by to být neměl a konstrukce by zůstla stejná. Jde pouze o změnu přítlačných válečků.
_________________ Hledáš aktuální airsoftové akce ve svém okolí nebo v celé republice? Pak je to jasné! Jdi na WWW.AIRSOFTKOALICE.CZ
|
04 čer 2013, 07:37 |
|
 |
|
Ebolak
Podpraporčík
|
imho jedinej význam mblcoku je ten, ze kdyz mechac ulitne, tak neurve raminko a celo mechaboxu, takze s mechem jde jeste strilet.
ale kdo si mysli,ze mu mblock zachrani mechabox pred prasknutim,je naivni,viz jak pise Tdog. Co se v dilne pamatuju,tak zadnej kver po nejakym pouzivani nemel imbusy dotazeny tak,aby se koliky nehybaly. takze z myho pohledu je to eloxovana ozdoba do mechaboxu za petikilo.
_________________ na AS forech z 99,% neaktivní, v případě dotazů stran mých příspěvků prosím o kontakt via ICQ.
http://WWW.AIRSOFTOVY-SERVIS.CZ ... Zakázková výroba, upgrade a servis airsoftových zbraní
|
04 čer 2013, 08:37 |
|
 |
|
tyax
Nadrotmistr
|
T-dog: a nešel by teda M-Block upravit tim, že by se vyndalo celý to složení s kolíkama, ta díra pro kolíky se provrtala naskrz a ze strany mechaboxu by se rozšířila, aby se tam vešla hlava šroubu, řízl se tam závit a dal se tam zezadu šroub a pak by se to sice huř štelovalo(muselo by se to furt rozdělávat), ale jak bys to jednou seřídil, červýkem bys zajistil šroub proti povolení.
Přílohy:
Mblock.png [ 15.81 KiB | Zobrazeno 33348 krát ]
|
04 čer 2013, 09:20 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
|
Tyax: no takhle to maj v podstate reseny ty ASparts jak jsem psal zejo proste silu jistis v ose jejiho pusobeni, coz dava smysl .. =) .. takze pokud mas moznost to tak upravit tak to tak uprav, akorat cervik nejisti ten pojistnej sroub/cerv (nedavej tam sroub, ale cerva), ale cep, ty tam prdnes cep za nej pruzinku a pojistnej cerv, neutahujes, ... das do zbrane, pruzinka vymezi cepy a ty dotahnes ty aretovaci cerviky (ty kerejma u mblocku drzis celou silu v cepech). Pak vyndas blok vysroubujes ty jisiticy cervy (ty co sou v ose), vyndas pruzinky a dotahnes na fest ... A mas vystarano ...
Pripadne pockat na ty ASparts, neberte to jako ofiko stanovisko ale do par mesicu bude, uz se ceka jen na posledni prototypovou verzi kera se znova otestuje a mel by jit do vyroby ...
Gizmo: moc sem te nepochopil, napul jsi zopakoval co jsem napsal ja, ale jinejma slovama ... Krom toho SDG to zkoseni prave ze ma, ale pouze na kousku delky cepu
a za be) Vyrobce kerymu to doslo a vyresil to jeste bravurneji nez jen zkosenou ploskou na cepech, jsou ty ASparts jak jsem popisoval vise ... Jejich reseni je o nekolik dimenzi jinde nez laborovani se skosenim cepu (uhel sklonu vs delka skosu), proste to je konstrukcne prehodnoceny a domysleny ...
Podporuje ligu plynařů!
|
04 čer 2013, 11:07 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Well, to máte recht, to dává smysl. Já třeba po každej akci povolim a znova utáhnu ty šroubky, ale pokud to někdo nedělá, tak je jasný, že se časem "zatlučou" a přestane to fungovat. U řešení dotahovanýho zezadu se obávam, že to bude tlačit na mecháč a způsobovat problémy, všichni víme, jak to dopadá, když je mecháč byť o malej kousek mimo správnou osu. Jinak to řešení musí bejt o něco sofistikovanější, než to tyaxovo se šroubama zezadu, protože je napřed potřeba mecháč s blockem dát do těla a až potom vysouvat/utahovat čepy, jinak to člověk nikdy pořádně nesešteluje. Edit: Ahaaa, takhle je to myšlený, tak to je ovšem sakra dobrej nápad...no, uvidim, buďto si počkam na asparts a vyměnim, nebo tuhle úpravu zkusim taky 
|
04 čer 2013, 11:39 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
|
GRIFF: Tim editem jsi jakoze vyrusil vsechny pochybnosti o dotahovani v ose cepu? ja jen jesli ti to mam popsat znova anebo ses v obraze ... =)
Podporuje ligu plynařů!
|
04 čer 2013, 12:01 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Ne, už to chápu, ale jenom jestli to chápu správně: Princip je ten, že napřed se block normálně nacpe do těla, čepy se nechají vysunout pomocí pružinek a zaaretujou červíkama stejně, jako to je u současnejch verzí. Pak se block vyndá, zezadu se vyndaj pružinky a čepy se ve svojí pozici zapřou šroubama. Je to tak?
|
04 čer 2013, 12:04 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
|
PRESNE ... ja vim neumim veci tak dobre vysvetlovat =)
Podporuje ligu plynařů!
|
04 čer 2013, 12:21 |
|
 |
|
tyax
Nadrotmistr
|
Tedkon mě jenom napadlo, ten červík a nebo šroub co půjde zezadu (od mechu) bude mít závit v nějakym hliníku, nebo duralu, tak aby se to nevytrhlo takže ten závit musí bejt co největší (průměr) a šroub co do něj půjde musí bejt taky co nejdelší
jinak jem si to tedkon prohlížel a se stojanovkou to je otázka 2 hodin a pro nás hňupy jednoho odpoledne
|
04 čer 2013, 13:11 |
|
 |
|
Carrier
Štábní praporčík
Registrován: 16 říj 2012, 10:04 Příspěvky: 164 Bydliště: Jižní Čechy
|
tyax píše: Tedkon mě jenom napadlo, ten červík a nebo šroub co půjde zezadu (od mechu) bude mít závit v nějakym hliníku, nebo duralu, tak aby se to nevytrhlo takže ten závit musí bejt co největší (průměr) a šroub co do něj půjde musí bejt taky co nejdelší jinak jem si to tedkon prohlížel a se stojanovkou to je otázka 2 hodin a pro nás hňupy jednoho odpoledne Ehm... bezpečnostní závit (tedy jeho max zatížení) je čtverec... M8x8, M10x10 etc... Pokud chceš udělat závit, co snese větší zátež tak tam hoď jemný stoupání... Ten hliník, ze kterýho to ASPro dělá (6061-T6) je sice běžně používaná slitina hliníku, ale je hodně pevná... Používáme to na transfery v lisech, na držáky do svař. robotů a jiných míst, který jsou určitě zatěžovaný mnohem víc, než m-block.
_________________ Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat ! Desert Eagle 50.AE GBB Stoner Rifle, SR-25 AEG
|
04 čer 2013, 13:39 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
No a nebylo by lepší, rychlejší, jednodušší to udělat tak, že se místo pérek narve dvousložková epoxidová plastelína, šoupnou se tam ty dva kolíčky tak, aby té plastelíny tam bylo dost, ty kolíčky vyčuhovaly ven, a jak se to dá dohromady a stlačí se to sestavením těl k sobě a tím se přebytek plastelíny vytlačí ven těma dírkami po červech. Jak to zatuhne, už s tím nic sice nehne, ale je to trvalý řešení a pro danej kvér...
|
04 čer 2013, 14:19 |
|
 |
|
Carrier
Štábní praporčík
Registrován: 16 říj 2012, 10:04 Příspěvky: 164 Bydliště: Jižní Čechy
|
Duotmel je sice tvarovatelnej, ale není "tekutej" aby vytekl nějakým 2mm otvorem z boku. Jako zkus to, ale můj názor na to je takovej, že to dřív protlačíš mecháčem než vytlačíš ven ten tmel před zatvrdnutím Ale co já vím... třeba ten tmel co používáš ty je jako zubní pasta 
_________________ Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat ! Desert Eagle 50.AE GBB Stoner Rifle, SR-25 AEG
|
04 čer 2013, 14:24 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
|
nevyhodou lepidla pak je, ze nelze v budoucnu mblock dale pouzit jinam nebo s jinym mechem, ja bych to teda nechtel
|
04 čer 2013, 15:08 |
|
 |
|
Ebolak
Podpraporčík
|
imho pouzivat lepidlo/tmel na kov za jinym ucelem nez lepeni zavitu je prasarna, kor kdyz na to pusobi nejaky razy a podobny namahani. o tom,ze uz si pak clovek nikdy nic neposteluje a ma to tak nadosmrti ani nemluve.
co se vami diskutovany upravy tyce,myslim,ze jeste jednodussi variantou by bylo vyhazet celej ten cepovej nesmysl,a proriznout diru zavitem odpredu dozadu,a dat tam adekvatne velky cerviky,ktery splni jak funkci koliku,tak samotne aretace (popr po dotazeni za ne dosroubovat jeste kraticky cerviky coby kontramatku porit povolovani). jako vyhodu vidim delsi souvislej zavit, jako nevyhodu zdrzeni pri odhadu zanoreni cerviku.ale zase na druhou stranu by se pak mblock zredukoval o 6 dilu (nepotreba imbusiku,pruzinek a kolicku).
_________________ na AS forech z 99,% neaktivní, v případě dotazů stran mých příspěvků prosím o kontakt via ICQ.
http://WWW.AIRSOFTOVY-SERVIS.CZ ... Zakázková výroba, upgrade a servis airsoftových zbraní
|
04 čer 2013, 16:38 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Řešení s lepidlem/tmelem považuju za kravinu, po pár tisících ranách se ti vepředu vymačká tělo a jsi nahranej, protože už to nedotahneš. Řešení bez pružinek taky nepovažuju za moc dobrý, protože se bude děsně špatně odhadovat přesná míra zašroubování a buďto ti to bude rvát mech z osy pryč, nebo to nebude fungovat.
|
04 čer 2013, 16:47 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
|
Me prijde opravdu najidealnejsi to reseni ala ASparts co jsem popisoval ja, ... vim us sem s tim trapnej tak us budu drziet hubu ..
Podporuje ligu plynařů!
|
04 čer 2013, 21:29 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
No já s tebou souhlasim 
|
04 čer 2013, 22:15 |
|
 |
|
|