|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
destik
Desátník
|
 Píst počet zubů
Zdravím,
potřeboval bych vysvětlit jaký je rozdíl pístu se všemy zuby a polovinou zubů ????
|
20 črc 2011, 23:56 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
 Re: Píst počet zubů
"Píst s polovičním ozubením" je píst, který má poloviční ŠÍŘKU zubů, jejich počet je stejný jako u normálního pístu. Používá se v kombinaci se speciálními koly, které to vyžadují. Pokud se nyní chystáš zeptat, jestli si tedy máš koupit píst s polovičním nebo plným ozubením, tak nejlépe uděláš, když k tomu dáš odkaz na kola, se kterými jej chceš používat.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
21 črc 2011, 00:24 |
|
 |
|
destik
Desátník
|
Aha, takže je to pro CA36c, hlaveň 365mm, Hopka Prowin, motor Guarder infinity, 130 brko pist SHS http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1350jenže jsem tam chtěl nacpat shs kola http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1519No můj dotaz spíš směřoval jak poznat kdy použit poloviční nebo plný ?? Děkuji za odpověď
|
21 črc 2011, 00:48 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
na tyto kola patri pist s plnym uzubenim. mrkni na toto pistovy kolo (vlevo): http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=956http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1523tak spodni ozubeni je stejne "vysoko" jako vrchni, proto potrebujes mit pist s polovinou sirkou zubu
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
21 črc 2011, 05:23 |
|
 |
|
destik
Desátník
|
ok romu rozumím, ale dá se to teda nějak odvodit ??? Pokud to teda nebude napsané ?
|
21 črc 2011, 16:40 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
|
z obrazku kola
|
21 črc 2011, 16:56 |
|
 |
|
archlich
Podporučík
|
Já se připojím do diskuze: Takže pokud jsem pochopil, tak k pístovému kolu s poloviční ozubením ( ozubení jen na jedné polovině kola ) patří píst s polovičním ozubením. A to smé platí pro celkové ozubení? Jestli se pletu, tak mne prosím opravte, mechabox jsem ještě nerozebíral.
_________________ Just do what you do, because what you do, it's you who does it.
|
21 črc 2011, 20:59 |
|
 |
|
Mansuet
Plukovník
Registrován: 28 zář 2008, 19:28 Příspěvky: 825 Bydliště: Česká Lípa
|
Jů, vy tomu dáváte. Píst s plným ozubením, rozumíme "ozubení v plné šíři". Kola pro takový píst použijeme obyčejná. Pístové kolo se točí, točí až první zoubek nabere píst, jede jede až už žádný zoubek nezbývá a skrz tu díru která vznikne nad kolem (právě proto že už tam žádné zoubky nejsou) prolítne píst dopředu a o nic se jeho zuby nezarazej. Na taková kola můžete samozřejmě použít i píst s polovičním ozubením, protože se od normálního liší jen tím, že jsou zoubky užší, napasované k jedné straně. Píst s polovičním ozubením, rozumíme takový. Kola použijeme třeba taková, ale klidně i taková - druhou verzi ale neprovozujte. Píst se točí, točí a opět nabere zoubkem píst, jede jede (a všimněte si na obrázku, kola mají zuby po celém obvodu, takže žádná díra) a přestože jsou zuby kolem dokola, píst je má jen na jedné půlce, tam kde má kolo ty "nabírací". Takže jakmile dojede až k díře, píst prolítne kolem těch zubů co jsou po celém obvodu. Na taková kola můžete použít jen píst s polovičním ozubením, protože když použijete obyč píst, kola budou těma zubama pořád nabírat a nabírat a píst nebude mít jak utéct. Samozřejmě to povede ke zničení pístu/kol. EDIT: a ještě mě napadlo napsat proč nekupovat jen písty s polovičním ozubením... Teoreticky, "pokud použijete píst s plným a obyč kola, plocha kterou na sebe působí je větší a proto snesou větší zátěž, kdežto poloviční mají plochu menší" - toto jsem se jednou někde dočetl *. Ve skutečnosti ale super zátěžová kola, která použijete na turbo brka M180, M190, jsou právě ta která vyžadují píst s polovičním zubem. Paradoxně je teda teorie o ploše zahoditelná za hlavu. * je to samozřejmě blbost, protože pokud se podíváte na obrázek pístových kol, zuby co berou píst jsou úplně stejně široké - takže max. že zuby na plném pístu mají víc materiálu. Vesele provozuji písty s polovičním zubem na normál kolech - ve svých zbraních.... kdybych to udělal někdy zákazníkovi a ten by kvér otevřel, nařknul by mě ze šarlatánství a požadoval by mojí kastraci a upálení a na všech českých i zahraničních fórech by napsal že to dělám blbě, přestože by to fungovalo; amen.
_________________ 22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop - servisuji už jen M4/M16 a klony
Naposledy upravil Mansuet dne 23 črc 2011, 15:53, celkově upraveno 1
|
21 črc 2011, 21:23 |
|
 |
|
archlich
Podporučík
|
Děkuji, už to chápu  .
_________________ Just do what you do, because what you do, it's you who does it.
|
21 črc 2011, 21:40 |
|
 |
|
Locket
Četař
|
Mansuet píše: Teoreticky, "pokud použijete píst s plným a obyč kola, plocha kterou na sebe působí je větší a proto snesou větší zátěž, kdežto poloviční mají plochu menší" - toto jsem se jednou někde dočetl *. Ve skutečnosti ale super zátěžová kola, která použijete na turbo brka M180, M190, jsou právě ta která vyžadují píst s polovičním zubem. Paradoxně je teda teorie o ploše zahoditelná za hlavu. * je to samozřejmě blbost, protože pokud se podíváte na obrázek pístových kol, zuby co berou píst jsou úplně stejně široké - takže max. že zuby na plném pístu mají víc materiálu. Takže jesli to chápu dobře tak ohledně výdrže je to nastejne ? (poloviční píst nebo plny.) A řekl by mi rozdíl mezi těmidle písty ?... http://www.armymarket.cz/polykarbonatovy-pist-polovicni-zuby-gd-d0438http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=549řeším rozdíl z důvodu toho že mi tendle píst http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1647 vydžel několikrát jen pár tisíc ran, a pak mi praskl né že by se urval poslední zub,ale rovnou se rozpadl konec pístu (polykarbonová čast) .Jo a nedošlo k zadušeni. Se zbraňí hraju jen nad 10 stupňu,Jinak používam jinou. Jelikož se mě teď zeptáte co mám na kvér tak to rovnou napíšu Kola SHS 32:1 NBU vzduch od AirsoftPro Motor se silným krouticím momentem AimTop Baterie 11.1V 20C od VB power řeším to teď jelikož začíná sezona teda..pokud sníh ustoupí  Děkuji za odpovědi a jesli sem něco vysvětlil málo či blbě,řekněte co a dodám informace .
|
06 dub 2013, 15:46 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
|
1. pistu s polovicnim ozubenim je daleko mene, takze mas dost omezeny vyber 2. i kdyz je stycna plocha pistu s kolama je stejna, konkretne u toho tveho zniceneho SHS pistu s polovicnim ozubenim se mi nekolikat stalo, ze se ulomil z pistu nejvetsi zub uplne vzadu - nema proste tak velikou stycnou plochu s pistem
gd pist je total maslo, vubec nic nevydrzi, s tim shs nemam zkusenosti, ale sel bych osobne do celokovovych ozubeni na pistu, kdyz uz musi byt polovicni ozubeni.
|
06 dub 2013, 16:02 |
|
 |
|
Locket
Četař
|
děkuji za rychlou reakci  tak to vypada že přejdu na zatěžovky od CA nebo Systemy hodím normální píst a bude to vyřešený 
|
06 dub 2013, 16:18 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|