Autor |
Zpráva |
rathy
Nadporučík
Registrován: 29 říj 2009, 19:17 Příspěvky: 300 Bydliště: Pardubice
|
 Re: Upgrade L96A1
velice stabílních 192m/s ...žádný zvláštní úpravy jsem nedělal, komora a píst aspro. věřím, že s lepším pístem by to mohlo bejt zajímavější. ten protitlak je myslím si k prdu a ještě navíc váží docela dost g
_________________ Výroba spoušťáků L96 a MB01.... kontaktujte: rathyarms@seznam.cz
Only the strongest will survive!!!!
...kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE
|
01 kvě 2012, 20:38 |
|
 |
|
Legas
Nadrotmistr
|
vsimli jste si, ze na ASpru nemaj ty nerez valce? jinak mate/mel jste nekdo problem se zasobnikem v L96 (Well), ze vam tam nedrzel tak jako driv? hlavne ta zadni cast... jak jste to resili a cim to je? je to tim uz odrenym zobackem (vystouply obdelnicek vzadu na zasobaku)? pokud ano vyresi to koupe noveho zasobniku? svářet se to asi neda, coz? 
|
01 čer 2012, 18:53 |
|
 |
|
Jeryk
Plukovník
Registrován: 31 led 2011, 17:01 Příspěvky: 1057 Bydliště: Jablunkov
|
Jo mě to tež ta zadní část vypadává, ale to nevadí. U mě to nemá na funkci vliv a řeším to tím že to jen namáčknu na zpět. Ještě se mi nestalo, že bych ten zásobník ztratil.
_________________ I am Brony, I am airsoft player. I love Rainbow Dash 
Podporuju
|
01 čer 2012, 19:16 |
|
 |
|
Lopox
Rotný
|
Mám jí doma týden a jeden ze zásobníků mi to taky dělá dva tam sedí pěkně maximálně vyklouzne zadek, ale to nevadí ovšem u toho třetího se mi zasekává natahovací píst (páka) to pak musím zásobník domáčkout a silou dotlačit páku dokonce. Jelikož mi to dělá jeden ze tří tak by koupě nového zásobníku pomoct měla. Snad se najde někdo kdo by věděl jak to opravit.
Ještě bych měl otazku na PDI hlaveň + PDI hopup komoru vyplatí se to kupovat nebo je lepší koupit hlaveň od Guardera a mít to za 1/4 ceny ?
|
03 čer 2012, 18:37 |
|
 |
|
PatarCZ
Štábní rotmistr
Registrován: 11 led 2012, 07:08 Příspěvky: 67 Bydliště: Česká Kamenice
|
Zdravím přemýšlím o koupi tohoto levného upgradu myslíte že to vydrží M170? Máte s tímto upgradem nějaké zkušenosti?  ) http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1716{4}15
_________________ Hrrrr na ně!
|
09 čer 2012, 18:52 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
S největší pravděpodobností ne. Opravdu nečekej, že použitelný upgrade sniperky na M170 pořídíš za pětištovku.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
10 čer 2012, 17:44 |
|
 |
|
PatarCZ
Štábní rotmistr
Registrován: 11 led 2012, 07:08 Příspěvky: 67 Bydliště: Česká Kamenice
|
Myslel jsem si to..Ale jenom by mě zajímalo jestli náhodou někdo nemá tento "uprade set"
_________________ Hrrrr na ně!
|
10 čer 2012, 18:18 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
Vydržet vydrží, otázka je "Jakou 170?" a od toho se odvíjející otázku "jak dlouho to vydrží". Ale co by Tě mělo zajímat nejvíc "Jak stabilní výkon z toho můžu dostat?" a tam je odpověď jasná: úměrný ceně.
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
Whether by knife, whether by gun, loosing your life can sometimes be fun!
|
12 čer 2012, 15:57 |
|
 |
|
Birdie
Svobodník
|
Zdravím. Koukal jsem tu na fóru po nějakých informacích ohledně spokojenosti s Well L96. Nenašel jsem tady nikde pořádnou recenzi ani linky na ni. Mohl by mi prosím někdo říct své dojmy z týhle varianty L96 z armymarketu ( http://www.armymarket.cz/ch-l96-sniper- ... c-d2001-BK )? Díky P.S.: Omlouvám se jestli to tady už někdo psal, ale nikde jsem to nenašel 
|
14 čer 2012, 12:38 |
|
 |
|
Had
Štábní rotmistr
|
 Po dlhom čase, Zdravím
Pre všetkých, ktorý radi "apgrejdujú" L96 alebo len potrebujú poradiť. 1. Základom celého tuningu tejto zbrane je výmena valca za kvalitnejší ( hlavne pevný a zvarený v 4 bodoch), kedy si môžete dovoliť zvoliť silnejšiu pružinu ako 140. Prečo? Pri silných pružinách, pri naťahovaní, dochádza k ohýbaniu original valca z činy, ktorý je zvarený v dvoch miestach, poškodzuje sa povrch valca, dochádza k rozširovaniu valca, po viacerých výstreloch sa zbraň zasekáva. Do lepších valcov potom môžete vložiť akúkoľvek pružinu. Ale... !!!Pozor na piesty!!! špeciálne diery pri pružinách 170 dokážu spraviť so zbraňou divy! 2. Spúšťací mechanizmus, ktorý sa nachádza v replikách, je plastový. Pri voľbe pružín viac ako 170 môže odlomiť mechanizmus (celú krabičku ) alebo sa lámu vnútorné komponenty, hlavne západka piestu. Teda je vhodné vymeniť spúšťací mechanizmus za kovový. 3. Zbraň schopná streľby s dobrou presnosťou, v tomto prípade L96, potrebuje vymeniť hop komoru ( lepší silikón ako guma ) a presnejšiu hlaveň. Takto postavená zbraň má možnosti ďalekej a presnej streľby. Dúfam, že Vám tento príspevok pomôže pri "apgrejdovaní ". Had One shot, one kill. !!!Tips!!! Ak dobre oblepíte spúšťací mechanizmus izolepou spevní ho a môźete použiť pružiny 140-150. Viac neodporúčam! Kto je šikovný môže si spraviť doma apgrejd na 160 pružinu.  Sssss
|
14 čer 2012, 17:14 |
|
 |
|
Lopox
Rotný
|
Čau měl bych otázku pořídil jsem si PDI komoru + PDI hlaveň a přesnost není nic moc někdy kulička letí přesně na střed někdy doleva někdy doprava na 50m to udělá cca 1.5m myslím že to není normální nebo jsem jenom moc náročný? Používám 0.30g BLS zkoušel jsem je i přebírat a vybrat opravdu jen ty nejlepší téměř ten samí výsledek. Výkon by měl být okolo 140m/s (ještě to nemám na 100% vyzkoušený ladil jsem to tak 5hod a nedařilo se mi.) Někde jsem tu četl, že to může být i tryskou ta mi drhla v nové komoře při natahování mohlo by to být tím? (dneska jsem ji jemně přejel šmirglem tak ještě uvidím, teď při natahování jde zlehka vytáhnout i zpátky ale pro změnu jde ztuha vrátit páka dolů jako by tryska celou plochou tlačila na komoru nemohlo by to něčemu vadit? Všechno až na komoru a hlaveň je základ (MB01/08) PS. už chápu proč tu píšete že sniperky nejsou pro každého  tohle dokáže člověka vytočit
_________________ G36K(JG) - 150m/s
|
23 čer 2012, 19:46 |
|
 |
|
Lopox
Rotný
|
Nyní jsem zkoušel vypnout hopa střílel jsem na 35m a rozptyl byl o něco menší ale pořád tam je terč byl 0.5x1m(7/10). Pak jsem hopa seřídil a trefuji krabici 0.7x1.3m na 60m 4/10 ran pomůže výrazně (na přesnosti) když tam dám silnější pružinu (380%), set válce a spoušták? Také nevím čím by mohlo být to že mi to někdy hopne víc někdy míň (gumička by měla být nasazená správně zobáčky se vysouvali rovnoměrně mám PDI). Jako by tohle nestačilo tak zásobník ke konci když zbývá pár ran (2-6) podá dvě kule tak v osmdesáti procentech případů. Za každou radu budu rád.
|
28 čer 2012, 18:29 |
|
 |
|
Monty
Moderátor
|
dej těžší munici
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
28 čer 2012, 19:14 |
|
 |
|
White.9
Kapitán
Registrován: 11 zář 2010, 10:51 Příspěvky: 359 Bydliště: Deathmarovice
|
No s kdyz mu to s PDI hlavní líta po 50m doleva a doprava o 1,5m tak není něco v pořádku a kulema to určite nebude.. čistil jsi tu hlaven? i s KMhead mam lepší soustřel než píše on.
_________________ kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE
Nikdo není tak beznadějně zotročen, jako ten co se mylně domnívá , že je svobodný!! - Johann Wolfgang Goethe -
|
29 čer 2012, 15:49 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
Registrován: 04 zář 2009, 10:40 Příspěvky: 1961 Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
|
no tak ja bych si trofal tvrdit naproszej opak ... pdi je 6.01 kdezto km je 6.04, tudiz bude pdi mnohem narocnejsi na strelivo, pokud jsi teda neskusil jine kulicky, udelej to ... a klidne i tezsi, jak pise monty
_________________ No stress, be EPeS ...
2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)
L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J) L110A2 (AK 2,6J) L119A1 (GBB WE 2,2J) L1A1 (STAR 2,6J) L128A1 (GFC 0.8J)
Podporuje ligu plynařů!
|
30 čer 2012, 00:58 |
|
 |
|
White.9
Kapitán
Registrován: 11 zář 2010, 10:51 Příspěvky: 359 Bydliště: Deathmarovice
|
Kulema to nejspíš nebude... BLS 0,30 sou kule špičkové kvality, Rozohdně ale nekupuj GG 0,30 maximalne 0,25GG
_________________ kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE
Nikdo není tak beznadějně zotročen, jako ten co se mylně domnívá , že je svobodný!! - Johann Wolfgang Goethe -
|
30 čer 2012, 08:24 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
kule a možná usazení hlavně, ty 6.01 jsou fakt vybíravé na střelivo. a taky se tam víc projevujou různé druhy hop gum (nevím proč, ale vidím tam výraznější rozdíly v hopován ía soustřelu při použití různých gum- GD / Sytema / Prometheus)
_________________ If 'pro' is the opposite of 'con', then what's the opposite of progress?
|
30 čer 2012, 15:45 |
|
 |
|
Lopox
Rotný
|
Díky za rady kule jsem zkoušel AimTop 0.30 od kámoše a ten samí výsledek. Nové kule už jsem obědnal 0.36BLS snad bude poznat rozdíl. Jen co se venku trochu vyčasí a bude čas zajdu ozkoušet. Hlaveň jsem čistil před střílením. Ještě k těm BLS 0.30 dle mého názoru nic moc kvalita když jsem porovnával s Guarderama 0.20 ty jsou úplně hladký narozdíl od BLS každá druhá má důlek nebo je tam vidět spojovací čára, vadí hodně i takový malý prohlubně? ježo: PDI gumu jsi náhodou nezkoušel? a jak myslíš to usazení hlavně? vnitřní nebo vnější? kdybych jí tam špatně uložil nestřílelo by to jen na jednu stranu?
|
02 črc 2012, 20:12 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
usazení oboje... hlaveň musí dobře pásnout do komory a celé to dotěsnit gumka + případná teflonka, taky sem se už setkal s tím, že je komora na hlavni nasezná "nakřivo", obzvlášť na PDI komorách, na usazení hlavně se tam podepisuje nešikovně řešený systém "zámku hlavně"- ty dva červíky a když to je blbě nasazené a blbě utáhnuté, tak to jde trochu dokřiva a pak to dělá neplechu. vnější hlaveň tak samo, u 96 mívá závit který spojuje reciever s vnější hlavní tendenci se vychodit a vnější hlaveň se pak viklá, je často dost problém ji vycentrovat aby to šlapalo jak má... pak se to třebas dusí, dělá to misfeed, nebo tryska obrušuje ústí komory (to už je extrém). další "pecka" je fakt, že pro seřízení hopu musíš korigovat dva červíky a dvě přítlačné ramínka, je to dost PITA  jednak protože se povolují, druhak protože se blbě štelují a třeťak bo se obě ty přítlačné ramínka kývou a to se mještě nezačal o ojíždění hop gumy (nebo spíš jejím zajíždění, což by taky mohl být tvůj případ, prostě si to chce "sednout") takže co s tím: ujisti se, že máš všecko 100% sestavené v ose, vymezit přítlačné ramínka aby se nemohly v okýnku komory hýbat levá / pravá (já tam kdysi použil papír pak tenký plíšek z každé strany jeden) a pak s tím chvíli (100 ran?) střílet, pak až se hrabat v hopu a seřizovat to. Jinak jestli máš v kulivu důlky a švy tak si ho nech do AEG, sice se ti tam sekat nebude ale tyhle niance se právě s 01 hlavní projevují nejvíc. Takže když to shrnu: chce to pevné nervy, čeká tě moc štelování a rozebírání, než to nastavíš správně, pak je to ale pecka 
|
02 črc 2012, 23:11 |
|
 |
|
Lopox
Rotný
|
Tak podle toho jak to tu popisuješ budu mít nejspíš křivě vnější hlaveň komora se mi totiž sjíždí (odřený lak na pravé straně) říkal jsem si že je to tou čínskou tryskou co tam je tak jsem ji vzal šmirglem teď už tolik nedrhne ale mohl by to být ten problém? že to tam ten vzduch fluše nějak pod úhlem? Jak se centruje vnější hlaveň ? stačí do závitu přidat teflonouvou pásku aby se to líp přitáhlo nebo je to nějak složitější? ten malý šroubek to nepřidrží? Jinak komoru i gumu bych měl mít správně zkoušel jsem přitlačovat a zobáčky vylejzaly nastejno. Na nové gumě je nastříleno cca 300-400kulý to snad na zajetí stačí. Nevím jestli jsi mluvil právě o tomhle ale mám mezi ramínkama a vnější hlavní pružinku (dodávanou ke komoře) ta to nepodrží aby se hop nepovoloval? Zkusím to ještě rozebrat a pořádně to sestavit ale myslím že mám všechno v ose (snad stačí od oka  )
|
03 črc 2012, 05:29 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
no hlavně tam ta tryska nezajíždí jak má, takže mimo ošoupání (je otázka jak moc, částečné opotřebení je normál, ale když ti to bude vycházet drážku víc jak mm tak je to v pr...) takže se te´d zaměř na upevnění vnější hlavni v recieveru pak na správné usazení komory ve vnější hlavni- šasto dělá paseku i záchyt zásobníku, když je nějak nakřivo na usazení vnitřní hlavně v komoře stačí teflonka, ty dva malé červíky naboku zajíždí do drážek, které jsou u aeg udělané pro zámek hlavně, bohužel ty červíky když jeden utáhneš moc a druhý málo tu hlaveň vychýlí. nemluvě o tom že se s ní dá pořád otáčet.řešení tohohle na komoře nemám, ale hodně mi pomohlo, když sem zavedl vymezovací kroužky, jden hned za komoru, dva do prostoru a jeden na konec. Guma by měla být ok, a ta pružinka co zmiňuješ je trn o prdeli  já ji před instalací přelepuju páskou aby mi nikam při demontáži neuletěla. jinak jo, ona tlačí na rámínka dolů a červíky teoreticky nemjí kam uhnout, ale aspoň na těch pár komorách (rok výroby 06-10) se rychle opotřebí závity v komoře a ty červíky pak lítají. musel sem použít lepidlo na závity aby to přestalo. Taky to bylo dáno trošku extrémním setupem, prostě když tam tu kuli narveš tak se nějaká síla přenáší celým tím mechanismem a působí někam,ti dva červi se výstřel od výstřelu nepatně povolují  Co mně ještě napadá- čínská tryska- ověř si, že ve složeném stavu zapadá do komry jak má, koukni jak je tvarovaný noc PDI trysky a srovnej ho se nosem china trysky (pdi je delší a na konci má zkosení aby líp zapadal do těsnícího o-kroužku v ústí komory) to může být taky problém (zároveň zapřičiňující to ošoupávání- pokuď je tryska jinak dimnezovaná, než komora)
|
03 črc 2012, 08:59 |
|
 |
|
Lopox
Rotný
|
Dneska jdu vyzvednout ty těžší kule tak uvidím. Na vnější hlaveň jsem namotal celkem velkou vrstvu teflonky teď už má vůle minimální. Ta tryska už nijak extra nedrhne takže to vypadá ok ještě překontroluju jestli do sebe přesně pasují s komorou a to zkosení tam není né že by to bylo ostrý, ale žádný větší nájezd tam není. Jaká přesnost by měla být při ideálních povětrnostních podmínkách s 140m/s PDI hlavni, komorou a gumou na 50m soustřel okolo 30cm? abych věděl jak špatně na tom jsem 
|
03 črc 2012, 11:26 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
Registrován: 04 zář 2009, 10:40 Příspěvky: 1961 Bydliště: Horažďovice / Sušice / Plzeň / Praha
|
jenom jeste dys ste resili ty cerviky na fixaci hlavne v komore, tak pozor at je neutahnete moc, muze se stat ze hlaven zdeformujete a tato se projevi i na vnitrnim povrchu ...
L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J) L110A2 (AK 2,6J) L119A1 (GBB WE 2,2J) L1A1 (STAR 2,6J) L128A1 (GFC 0.8J)
Podporuje ligu plynařů!
|
04 črc 2012, 00:47 |
|
 |
|
ježo
Plukovník
|
to snad ani nejde. PDI dela nerezovky, ta komora je alu-neco, je to docela mekke, takze nez bys dorval cerva, tak dojebes zavit 
|
04 črc 2012, 07:08 |
|
 |
|
Lopox
Rotný
|
Tak už jsem se k tomu konečně dostal zkoušel jsem střílet po komplet rozebrání a složení, několikrát jsem se ujišťoval že je všechno rovně. Soustřel byl zase stejný. Další den jsem při opětovné rozborce zjistil, že mi na hop gumičce upadnul ten zuženej zadek (myslím že to má držet kuli aby nevypadla) zkoušel jsem to bez toho ale bohužel vůbec to nehopovalo tak jsem nastavil hopup na minimum a zkoušel přesnost na 20m s 0.30 soustřel na výšku 7cm na šířku 17cm to se mi zdá jako dost velký rozptyl ne? nebo to bez funkčního hopupu nejde? Opravdu někdo nevíte jaká by měla být přesnost na těch 50m? Komora je z duralu(tvrdší hliník) už mám obědnanou gumu od systemáků. Ta zbraň mě už rozčiluje člověk natěšenej na nějakou akci a zase prd  s timhle bych se styděl někde ukázat natož hrát 
|
09 črc 2012, 19:10 |
|
 |
|
T-dog
Generál major
|
jezo: stalo se s kmhead hlavni a aspro komorou ... vona stena hlavne tam co je drazka na fixaci v hop komore moc silna neni a navic bronz vit
Podporuje ligu plynařů!
|
09 črc 2012, 21:43 |
|
 |
|
Tairo
Plukovník
Registrován: 18 čer 2011, 08:24 Příspěvky: 964 Bydliště: Slovakia - Sabinov
|
Lopox : Ak máš podprenú zbraň tak na 20 metrov by si mohol mať rozptyl v kruhu tak 3-4cm s tými dielmi čo máš (na taku vzdialenosť ešte ani vietor niejak veľmi nepôsobi) , ak ju položenú nemáš tak stačí aj milimeter a na taku vzdialenosť ti to spraví par centrimetrov, na 50 metrov to už je diskutabilné kedže tam už sa javí hop-efekt a navyše ak ti zaberá stále inak tak rozptyl bude dosť veľký minimálne horizontálne. Aspoň ja som mal presnosť na 50 metrov z podoprenou zbraňou v rozptyle asi 20cm po nástrelení optiky na základovej hlavni 640mm
_________________ Strelec bez zbrane
|
10 črc 2012, 08:35 |
|
 |
|
Lopox
Rotný
|
Zbran mam na dvojnozce a snazil jsem se mirit na stred terce vitr temner nefoukal dnes mi prisla ta systema guma tak to ozkousim jeste bych mel otazku na optiku pri maximalnim zvetseni je mene presna nebo porad stejne? zda se mi blbost aby se pri priblizovani zmensila presnost (nekde jsem se to docetl) Pisu z mobilu tak sorry ze je to bez hacku a carek
|
10 črc 2012, 11:25 |
|
 |
|
Tairo
Plukovník
Registrován: 18 čer 2011, 08:24 Příspěvky: 964 Bydliště: Slovakia - Sabinov
|
No tiež mi to príde ako blbosť aby bola menej presná na vyššom priblížení , môže sa prejaviť akurát rozdiel kde napríklad na 3x zoome ti zakryje väčšiu plochu terču ako napríklad pri 6x alebo 9x násobnom zoome a tam už je vydieť že to letí mimo vycentrovaného stredu , snáď pochopíš ako som to myslel .
ale aj tak na Soft ti stačí 3-4x zoom vpohode , vyššie používam ak sa mi nechce ísť k terču pozrieť na zásahy
_________________ Strelec bez zbrane
|
10 črc 2012, 12:46 |
|
 |
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Určitě to tu někde bude, ale nemám moc času a navíc internet je strašně pomalej a nestabilní, takže je problém cokoliv hledat  tak se omlouvám. Jednomu klukovi na táboře se zasekla čínská L96, má tam 170 pružinu, jinej válec atd., ale předpokládám že spoušták má původní. Zbraň zůstala natažená a nejde zmáčknout spoušť... mám pravdu když říkám že mu ten čínskej krám odešel do háje? nebo to může být jen snadno opravitelná sranda. Kdyby bylo potřeba spoušťovej mechanismus vyměnit, kolik tak shruba podobná sranda stojí? Díky
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
16 črc 2012, 09:33 |
|
 |
|
|