|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
ScorpioDB
Rotný
|
 Vzduch Airsoftpro + ak47
Opět zdravím  Jak jsem již psal, jsem čerstvým (a zatím šťastným) majitelem AK47 beta. Vše funguje v pořádku, ale začíná se ve mně probouzet nutkání  Rád bych upgradoval hlavně vzduch. Mým cílem je tichý chod a nějaký ten metr dostřelu navíc. Nejvíc mě zaujal tichý NBU set od Airsoftpro http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?cPath=85_86_43_87&products_id=664Nyní začnou otázky: 1) Mám použít NBU? Nějaký čas ještě nechci měnit pružinu (základ). Oni ale všude píší, že se má použít min. péro 130. Bude pružina 90 znamenat pokles výkonu? 2) Mám zvolit válec s otvory, nebo bez? Ak47 beta má dost krátkou hlaveň, ale do budoucna chci protáhnout delší hlaveň zkrz tlumič = škodil by válec bez otvorů s krátkou hlavní? Resp. co se může stát špatného? 3) Je moje hypotéza, že tichý chod = delší životnost, správná? Nechci mít příliš přetuněnou zbraň. Mým cílem je hlavně životnost a dobrej pocit, že holka nedostává moc zabrat. Pokud ne, jaký válec použít? 4) Je možné vše nasadit na staré tělo pístu? Nenašel jsem žádný od Airsoftpro. Je se základní pružinou ten originální plastový píst nějaký problém? A na závěr = je zde lepší značka? Samozřejmě cena/výkon Děkuji za pomoc 
|
21 dub 2012, 22:49 |
|
 |
|
Screpheep
Podplukovník
|
 Re: Vzduch Airsoftpro + ak47
1) NE, dej klasiku, jinak pružina 90 bude downgrade 2) ANO, kombinace plného válce a krátké hlavně neni dobrá 3) většinou ANO, dobře těsnící, fungujcí a vypodložkovaná zbraň vydrží dýl 4) Pokud píst drží a neni na něm vidět, že by dostával nafrak tak ho klidně nechej
_________________ Jak na lipolky __________________________________________ M4A1 G&P SHS M130 - 1.99J 17bb/s AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s
|
21 dub 2012, 23:40 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
1) Ne, rozhodně NBU nepoužívej, znamenalo by to pokles výkonu naprosto zásadní, na takhle slabý brko je to vyložená blbost. Pokud chceš tichou vzduchotechniku, tak není problém, ale kup si standardní - nemaj jí jako set, ale po jednotlivejch dílech ano. 2) Samozřejmě s otvorem, i kdybys dával delší hlaveň, tak dáš maximálně 363mm a na tu se válec s otvorem používá taky. Příliš malej objem válce (= válec s dírou tam, kde má bejt plnej) snižuje výkon, naopak příliš velkej objem válce rovněž snižuje výkon, ale zároveň zvyšuje namáhání dílů a někdy taky docela zhoršuje přesnost. 3) No...to záleží, pokud myslíš tichý chod jakože to, když zbytečně neřvou kola, motor, vzduch nedává rány atd., tak to je samozřejmě známkou toho, že to je dobře složené, díly nedostávají zbytečně zabrat a tudíž to vydrží déle. Naopak tichá vzduchotechnika ti na životnosti ubere, konkrétně dostávaj víc zabrat píst a kola. 4) Jako je, ale nedělal bych to, když už, tak bych k tomu koupil třeba novej píst od Aimtopu nebo přinejhorším od SHS.
A na závěr...v principu ne, Airsoftpro je na vzduchotechniku dobrá volba.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
21 dub 2012, 23:50 |
|
 |
|
ScorpioDB
Rotný
|
Tak děkuju za vyvedení z omylu  Co se brka týče, takovej strop mám 120, dál bych asi nechtěl jít... a když už, tak za hodně dlouho. Ale hlaveň bych rád co nejdelší (přes 400mm) pokud by delší neměla smysl a všechno by leželo především na kvalitě a vnitřním průměru, tak si všechno opět rád nechám rozmluvit  Obecně platí, že nemám vymejšlet kraviny a koupit třeba toto? http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?cPath=85_86_91&products_id=665
|
22 dub 2012, 00:12 |
|
 |
|
Screpheep
Podplukovník
|
V softu neni pro přesnost potřebná dlouhá hlaveň, ale přesně jak řikáš, hlaveň kvalitní (KM head, prometheus). Hodně taky závisí na hopu a kvalitě kulí. Jinak ten set je OK, ale zase nečekej, že najednou budeš střílet o 20 metrů dál. Spíš téměř nepoznáš rozdíl...
_________________ Jak na lipolky __________________________________________ M4A1 G&P SHS M130 - 1.99J 17bb/s AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s
|
22 dub 2012, 00:27 |
|
 |
|
ScorpioDB
Rotný
|
A existuje set, který by nebyl jen ok, ale kde bych mohl opravdu pozorovat změnu? Nemluvím samozřejmě o tom, že to využiju jako podklad pro silnější pružinu
|
22 dub 2012, 00:48 |
|
 |
|
Jeryk
Plukovník
Registrován: 31 led 2011, 17:01 Příspěvky: 1057 Bydliště: Jablunkov
|
Tak asi nejlepší sety jsou od Systemy kde to už bude pořádně znatelné. Ale to by si žádalo výměnu dalších dílů, ale hlavně bys potřeboval mít na to hodně peněz 
_________________ I am Brony, I am airsoft player. I love Rainbow Dash 
Podporuju
|
22 dub 2012, 06:18 |
|
 |
|
Mansuet
Plukovník
Registrován: 28 zář 2008, 19:28 Příspěvky: 825 Bydliště: Česká Lípa
|
Pardon, ale tuhle odpověď nenechám bez povšimnutí. Jeryk odpovídá dobře, ale je to bratr zpátečník a jeho odpověď je správná před deseti lety. Změnu budeš pozorovat i u AirsoftPro vzduchotechniky, díky slabé pružině dokonce znatelnější než u Systemy. A popravdě, Jeryk asi Systemu neinstaloval, neporovnával a neměřil na chronu, protože by věděl, že ASP/Guru dává i lepší výsledky než Systema. Do Jeryka se tímto samozřejmě nechci navážet, jen jsem ho chtěl opravit.
EDIT: stejně tak, jako jsme už několikrát ověřili, že NBU vzduch je ve své podstatě akorát předražená blbost (a to i ten od systemy). Jeff by pravděpodobně souhlasil, Griffon snad taky. Pravda je prostě taková, spoustu z nás provádělo měření a porovnávání NBU a BU vzduchu kdy častokrát BU vzduch dával lepší výsledky než NBU.
_________________ 22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop - servisuji už jen M4/M16 a klony
|
22 dub 2012, 08:26 |
|
 |
|
Jeryk
Plukovník
Registrován: 31 led 2011, 17:01 Příspěvky: 1057 Bydliště: Jablunkov
|
Ne to je v pohodě  já jsem ten nárust výkonu u Systemy pozoroval u kamaráda co ji dal do P90 na 120 pružinu a luxus.
_________________ I am Brony, I am airsoft player. I love Rainbow Dash 
Podporuju
|
22 dub 2012, 08:37 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Ohledně hlavně...uvědom si, že v základu máš asi 230mm. Pokud bys chtěl dát delší do tlumiče, tak se dělá 363mm a pak až 455mm. Dovedeš si představit, že bys kvér prodloužil tlumičem o více než 20cm? Vypadalo by to strašně a ztratil bys hrozně moc z elegantnosti a obratnosti, kterou tyhle krátký kalachy vyloženě vynikají. Odhadnul jsi dobře, že to leží mnohem víc na kvalitě a vnitřním průměru, než na délce, takže bych šel do kvalitní 363mm a vyřešená věc  Jinak obecně platí přesně to, co jsi řekl, pokud chceš mít dobře funkční kvér a nemáš náladu si s tim hrát a experimentovat, vezmi klasickej vzduch a vyřešeno  Jinak rozdíl poznáš, to zase ne že ne, ale prostě nečekej od vzduchotechniky nějaké zázraky, nárůst výkonu s původním brkem fakt nebude nijak zásadní. Ale to s žádným vzduchem, na M90 se nic moc vyčarovat nedá. A co se týče NBU naprosto souhlasím s Mansuetem, považuju to za slepou uličku vývoje airsoftovejch vzduchotechnik a nesmysl, nikdy jsem to nikomu nenamontoval a ani to dělat nebudu.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
22 dub 2012, 10:39 |
|
 |
|
KaLda
Štábní praporčík
Registrován: 24 lis 2008, 11:13 Příspěvky: 179 Bydliště: Ostrava
|
Zdravím, Zvládne ta vzducharna od ASpro i silnější brka?
_________________ CA AK 105 wood E&L AK 74U ICS AK 74 AK SVD Homa made AS VAL
|
22 dub 2012, 12:42 |
|
 |
|
Daven
Moderátor
Registrován: 16 úno 2009, 19:11 Příspěvky: 1271 Bydliště: Chrudim a Praha
|
jasne, prakticky jakakoliv
_________________ Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim
|
22 dub 2012, 12:44 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|