Autor |
Zpráva |
BrzdaCZ
Rotmistr
Registrován: 02 črc 2009, 21:11 Příspěvky: 36 Bydliště: Kralupy nad Vltavou
|
 Tělo na M4
Ahoj, mám M4 (myslím že je to tahle: http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=vi ... ductId=575 ale kupovaná asi před rokem a půl, takže nevím jistě jestli je identická, ta moje má logo PaJ). Je nutno zmínit, že je to čína. Nicméně vnitřek zbraně jsem dal do pucu, takže místo 3,5 tis. mě přišla na cca 6. Jediné místo kde hrozily vážnější komplikace je vnějšek zbraně. A komplikace se oběvila. Na těle prasknul čep, na kterém drží pažba (laicky: ta tyčka na které je pažba se urvala). Chtěl bych proto nové tělo a rád bych si od vás nechal poradit. Nevím, jestli mi do každého M4 těla budou pasovat moje vnitřnosti, jestli budu muset měnit hop-up gumu (silikonová, kupovaná a měněná společně se zbraní- tzn. rok a půl nazpět) a jestli to zvládnu sám namontovat. Chtěl bych se pohybovat max. okolo 2,5 tis. (samozřejmě stovka navíc mě nezabije). Zatím jsem našel tohle: http://www.armymarket.cz/telo-zbrane-ko ... l-d3700-BK a http://eagleguns.cz/shop/index.php?p=po ... c-(aim-top)# . Na zbrani je teleskopická pažba. Chtěl bych, aby mi to tělo vydrželo déle než ta čínská slitina z cínových vojáčků. Moc rád bych nějakou rychlou odpověď a radu, jelikož je to celkem urgentní. Díky moc  EDIT: Plánuju zbraň dobudoucna nastříkat, takže kdyby se dělalo tělo, které by splňovalo moje požadavky, v coyote brown barvě, nebylo by to vůbec špatné 
|
14 čer 2011, 22:04 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
 Re: Tělo na M4
Aimtop tělo neni zlý, za ty prachy bych ho neváhal vzít, jiný značkový těla (Guarder, CA, GP apod.) jsou znatelně dražší. Vnitřnosti jsou kompatibilní, ale nepočítej s tím, že si to sedne bez problému, výměna těla většinou znamená nějaké pilování, usazování, obecně ladění a drobnější úpravy...což je zároveň odpověď na tvojí otázku, jestli to zvládneš sám namontovat. Jako teoreticky je to docela snadné, prakticky si to nejspíše nesedne a pak to chce nějaké zkušenosti. Co se týče hopgumy, tak opravdu nevím, proč bys ji měl kvůli novému tělu měnit.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
15 čer 2011, 01:52 |
|
 |
|
Bohuš
Podplukovník
|
A co GD zatím asi nejlepší těla na colt co jsem viděl http://www.anareus.cz/detail.php?id=1031 a dostaneš ještě hop a jednu jejich gumu.
|
15 čer 2011, 05:15 |
|
 |
|
BrzdaCZ
Rotmistr
|
Super, díky moc, takže to asi hodim do Anáče, jelikož tak zručnej abych to nějak upravoval nejsem (resp. si na to nevěřím). Teď ještě jedna věc: bude lepší ten Aim-top http://eagleguns.cz/shop/index.php?p=po ... c-(aim-top) , nebo Guarder http://www.anareus.cz/detail.php?id=1031 ? Jde mi o to, aby to něco vydrželo, ale nevím jestli je mezi nimi rozdíl (v kvalitě, vzhledově je Aim-top lepší => chtěl bych co nejvyšší kvalitu za ty pěníze).
|
15 čer 2011, 06:31 |
|
 |
|
Bohuš
Podplukovník
|
Tak pokud vím tak těla od GD jsou dělané z duralu na CNC takže tam kvalita bude ale o aimtopu nic moc nevím.
|
15 čer 2011, 07:09 |
|
 |
|
BrzdaCZ
Rotmistr
|
Tak já asi zkusím ten GD, i když vypadá lehce noname 
|
15 čer 2011, 13:06 |
|
 |
|
hlodaQ*
Major
Registrován: 09 črc 2011, 22:55 Příspěvky: 447 Bydliště: Votice, Střed. Kraj
|
Obnovim téma. Plánuju koupit DBOYS tělo na původně ECO Aimtopku. TO plast tělo vzhledově v pohodě, ale bolístka jsou ty čepy... v zadu mi jeden prasknul a tělo pořádně nedoléhá což znamená netěsnost kvůli dvoudíl. komoře. Půjde našroubovat vnější hlaveň? A je to DBOY tělo tak hrozné abych ho nekupoval? Nemám na zbraň takové odolnostní nároky abych s ní někde třískal... jde mi o tu rychlou rozborku a pevné spojení obou polovin.
|
29 lis 2011, 17:35 |
|
 |
|
Daven
Moderátor
Registrován: 16 úno 2009, 19:11 Příspěvky: 1271 Bydliště: Chrudim a Praha
|
no vymena tela z ECO Aimtopky za kovove telo Aimtop je bezproblemova: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1179vymenu za Dboy jsem nezkousel, ale podle me jsou konstrukcne stejne resena
_________________ Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim
|
29 lis 2011, 17:41 |
|
 |
|
hlodaQ*
Major
|
Kdybych kupoval z toho zn-al (nebo z čeho to je) nějaké nové tělo kvůli tomu že se mi nelíbí vzhledově nebo už i po nějaké dlouhé době kvalitou tak bych jistě vzal aimtop, ale teďka mi jde o to že jsem za 700kč sehnal pěkné dboys i s příslušenstvím a to plastové je fakt tragické takže něco prodám a za to koupím to tělo. No spoléhám na to že to až zas tak hrozná žvýkačka není a svou funkci to splní. Jednou bych si nechal říct tim Magpulem, povrchově vypadá pěkně a ty symboly přepínače taktéž... Dík 
|
29 lis 2011, 17:50 |
|
 |
|
Solis.
Plukovník
Registrován: 17 kvě 2011, 18:56 Příspěvky: 711 Bydliště: Ústecký kraj
|
už jsem měl v ruce nejedno zničené tělo od D-boy. Vždy na tom samém místě. nevím jak bych to popsal. Tělo pak nebylo slícované, byla vyosená komora, nemohla jezdit tryska. Prostě přikládám rychlé foto z mobilu.  Příloha:
telo.jpg [ 210.86 KiB | Zobrazeno 33742 krát ]
Vždy byla ulomená označená část. u jiných těl jsem se s tím zatím nesetkal , ale určitě nejsem jediný.
_________________ M16A4 - sp140 -> 168m/s + mk12 mod.1 - sp160 -> 180m/s + SR25 - psg150 190m/s +
|
30 lis 2011, 11:59 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Já už jsem zase několikrát viděl ulomenej trn pažby, případně rozsekanej celej zadek těla...
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
30 lis 2011, 12:10 |
|
 |
|
hlodaQ*
Major
|
...no prostě budu doufat že to bude normálně držet. Jinou značku za tyhle peníze neseženu a to plastový tělo už je tragický, tim i ta dvoudílná komora je taková na heslo... teda jen ty čepy jsou v dezolátu , ostatní drží jak židovská víra 
|
30 lis 2011, 17:23 |
|
 |
|
loco99
Brigádní generál
|
a já za znám aspon rok starý dboyky kterejm nic neni, asi to neni nejodolnější tělo no, ale za ty prachy nic lepšího neseženeš a rozhodně to neni žádná tragedie
|
30 lis 2011, 22:21 |
|
 |
|
Tronk
Rotný
|
Zdravim, chcel by som vediet vas nazor, kolega mal JG M4A1 s plastovym telom, chcel kov, dostal sa k telu+vonkajsej hlavni s RIS znacky DBoys, taka ako bola spomenuta na zaciatku tejto temy... vymena bol porod, prepinac strelby robil najvacsie problemy, neskor vymeneny, teraz zbran facha, je vsetko ok, ale aj ked sme si mysleli, ze to nieje vada, vrchna cast tela nedolieha na spodnu cast tela, je medzi nimi asi cca milimeter (miestami 2mm) vyzorovo by to nevadilo, ale citit/pocut to ako sa pohybuje, asi zle licovanie/odliatie... drzali sme nejaku novsiu generaciu PJ M4 a to telo... pevne ako skala... pacilo sa to, takze teraz by bodlo s tym nieco robit  Vedeli by ste poradit? je mozne odstranit tu strbinu, alebo aspon nejako spevnit pohyb vrchneho tela?
|
20 dub 2013, 23:42 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
U Dboys těl bejvá často problém v tom, že v zadní části, kde upper zapadá do loweru, se vymačká nebo obrousí ta mizerná slitina a tudíž to pak má vůli...to se dá vyřešit tim, že to tam člověk nějak vhodně vypodloží.
|
21 dub 2013, 09:18 |
|
 |
|
Tronk
Rotný
|
Griffon píše: U Dboys těl bejvá často problém v tom, že v zadní části, kde upper zapadá do loweru, se vymačká nebo obrousí ta mizerná slitina a tudíž to pak má vůli...to se dá vyřešit tim, že to tam člověk nějak vhodně vypodloží. no to som si myslel, ale vypodlozit cim? problem ale je, ze ta medzera zacina uz pri prednom pine... nebolo by mozne dat ranu kladivom na to miesto kde prechadza pin na vrchnej casti tela, (ten 1mm) aby sa to ohlo viac do predu a tym padom to pritlaci cely vrch viac k spodku? alebo nejake ine riesenie?
|
21 dub 2013, 09:28 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
No tak kvér rozebrat, zkusit složit samotný tělo, zjistit kde materiál přebejvá a tam to upilovat, zjistit kde materiál chybí a tam to nějakym tmelem, silikonovym lepidlem, páskou nebo něčim podobnym podložit...na tohle není žádná univerzální rada, to je spíš o modelářskej/dílenskej šikovnosti  Ale ROZHODNĚ do toho nemlať kladivem, ta slitina je strašně křehká, skoro určitě bys to tělo zničil.
|
21 dub 2013, 11:45 |
|
 |
|
Tronk
Rotný
|
Griffon píše: ... zkusit složit samotný tělo, ..... modelářskej/dílenskej šikovnosti... nemlať kladivem, ta slitina je strašně křehká, skoro určitě bys to tělo zničil. no telo samotne bolo skusane a dolieha perfektne, ten milimeter sa objavi az po instalacii vsetkeho... tak ta sikovnost mi chyba, ostalo mi len to kladivo, ale ocakaval som, ze by sa to znicilo, takze vyskusa mozno nove telo kupit... dakujem za rady
|
21 dub 2013, 12:35 |
|
 |
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
no taky to muzes dat nekomu, kdo je sikovnejsi nez ty
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
21 dub 2013, 12:54 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Tronk píše: Griffon píše: ... zkusit složit samotný tělo, ..... modelářskej/dílenskej šikovnosti... nemlať kladivem, ta slitina je strašně křehká, skoro určitě bys to tělo zničil. no telo samotne bolo skusane a dolieha perfektne, ten milimeter sa objavi az po instalacii vsetkeho... tak ta sikovnost mi chyba, ostalo mi len to kladivo, ale ocakaval som, ze by sa to znicilo, takze vyskusa mozno nove telo kupit... dakujem za rady Tak potom ale není problém v lícování těla, pak ti do něj pravděpodobně špatně sedí mecháč nebo tam překáží něco jinýho, to si musíš prostě vyzkoušet, zjistit kde to blbě sedí a upravit...
|
21 dub 2013, 15:37 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
Registrován: 03 pro 2012, 19:04 Příspěvky: 479 Bydliště: Prostějov
|
Jop tohle jsme měl já před nedávnem :tělo horní a spodní mezi něma cca 1mm škvíra - bylo to CNCčkovým mechem. ( o ostatních problémech ani nemluvě.
_________________ Hledáš aktuální airsoftové akce ve svém okolí nebo v celé republice? Pak je to jasné! Jdi na WWW.AIRSOFTKOALICE.CZ
|
24 dub 2013, 21:16 |
|
 |
|
Tronk
Rotný
|
Gizmo_CZ píše: Jop tohle jsme měl já před nedávnem :tělo horní a spodní mezi něma cca 1mm škvíra - bylo to CNCčkovým mechem. ( o ostatních problémech ani nemluvě. rad si vypocujem dalsie problemy podarilo sa to nejako odstranit?
|
24 dub 2013, 21:37 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
jo, výměnou toho cncčkového mechu za obyčejný. Jinak zbraň nešla lehce složit vždy se musela tak nějak zkroutit aby zacvakl čep, 1mm mezera mezi horním a spodním dílem těla, vynechávání kulí, zádusy, ohoblování motorového kola, středového taky, prasklé písty. na 6,01 velký rozptyl kulek. Nyní: Zbraň střílí naprosto perfektně je tam M130 (místo M160  ), standartní původní kola a majitel si jen pomlaskává. Doufejme, že to tak zůstane minimálně rok dva. Dokoupil se ještě Mblok za 450kč a až na to, že ten starý mechabox má plastový ložiska  supr - snad je ještě vyměnit za kluzná. Co rána to kulka a s minimálním rozptylem.
_________________ Hledáš aktuální airsoftové akce ve svém okolí nebo v celé republice? Pak je to jasné! Jdi na WWW.AIRSOFTKOALICE.CZ
|
28 dub 2013, 04:48 |
|
 |
|
Nowys
Štábní rotmistr
|
Zdravím,
řeším problém těla zbraně:
Jedná se o tělo M4 značky GP. Před třemi lety, při noční akci, došlo ke srážce mezi mnou a kolegou. Došlo k prasknutí v oblasti předního čepu, horního těla. Následně jsem nechal navařit materiál a díru opět vyvrtat. Ovšem díra byla vyvrtána trochu křivě. Následkem toho došlo k vychýlení komory a trysky, kde se o sebe oba díly třely, zpravidla plastová tryska (Systema). Takto jsem byl odkázán používat pouze jednu vzduchotechniku, se kterou nebyl problém. Průser ovšem přišel nyní, kdy mi praskla hlava pístu a já musím měnit vzduchotechniku, tím pádem i tělo zbraně, neboť by docházelo k dalšímu obrušování materiálu a zbraň by měla malý výkon.
Řeším tedy problém, jaké tělo koupit. Nejprve mě napadlo tělo Aimtop, ale to mi nebylo moc doporučeno. Co se týče mechaboxu, tak mám X-Hightech (SP150).
Díky za rady,
Nowys
|
23 čer 2013, 19:32 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
|
Nedávno jsem na bazaru viděl třeba GPčkový tělo za 1500. Asi bych se vydal touhle cestou, čínský těla stojí za hovno a značkový funglovky jsou drahý...
|
23 čer 2013, 20:22 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
Solis. píše: už jsem měl v ruce nejedno zničené tělo od D-boy. Vždy na tom samém místě. nevím jak bych to popsal. Tělo pak nebylo slícované, byla vyosená komora, nemohla jezdit tryska. Prostě přikládám rychlé foto z mobilu.  Vždy byla ulomená označená část. u jiných těl jsem se s tím zatím nesetkal , ale určitě nejsem jediný. tak že v neděli jsem měnil spodní část těla z důvodu odlomení části na které drží pažba.Teď jsme zjistil, že mám odepsaný právě to co popisuje výše kolega. jelikož se jedná samozřejmě o Dboys chtěl bych konečně pořádn tělo... tedy vzhledem k omezeným financím bych měl dotaz zda někdo máte zkušenosti s Chinagun? http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1381SUPER SHOOTER http://www.armymarket.cz/telo-na-m4-m15 ... oter-d5439A.C.M. http://www.armymarket.cz/telo-zbrane-ko ... c-m--d5323MAGPUL http://www.armymarket.cz/telo-zbrane-ko ... l-d3700-BKAim Top http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1179SAMOŘEJMĚ ABY TO BYLO KOMPATABILNÍ S DÍLY Dboys
|
29 srp 2013, 16:34 |
|
 |
|
S1ki
Nadporučík
|
Z tohoto výberu asi najlepšie AimTop
|
29 srp 2013, 17:03 |
|
 |
|
kralik663
Podporučík
Registrován: 28 lis 2011, 16:07 Příspěvky: 192 Bydliště: Praha 4
|
pokud vlastníš čínu a chceš kupovat tělo, tak je snad lepší to prodat a koupit si značkovou zbraň...nemusí být nová, ale kvalita těch těl je pak někde jinde....Asi nejlepší těla maj CA, King Arms, GP a jsou za slušnou cenu
_________________ King Arms M4 Vltor - SHS M150 (3.07 J, 0,20g - 175 m/s), Li-Pol 11,1 V (22 bb/s) CA MP5 SD6 B&T - AsPro M130 (2.1 J, 0,20g - 145 m/s) WE Glock 18c 4.gen - (0,92 J) TM Glock 17 - 0.8 J
|
29 srp 2013, 20:50 |
|
 |
|
Gizmo_CZ
Major
|
píšu že "vzhledem k omezeným finančním prostředkům" ne? Jinak ano kdybych měl 9tis nedával bych sem takový dotaz na tělo a kupil rovnou celou novou GP. A jetej kvér? Díky už nikdy... Nový je nový - s toho jsem už vyrostl... Já scháním pouze tělo jelikož zbytek je OK a vnitřek je nedávno celý nový.
|
30 srp 2013, 05:25 |
|
 |
|
ramenr
Kapitán
|
http://ramenr.rajce.idnes.cz/BODY/jsou k tomu všechny části a díly foto a seznam dílů byl doplněn na rajče
|
30 srp 2013, 07:24 |
|
 |
|
|